Vain todelliset putkistoasennuksen ammattilaiset pystyvät toteuttamaan teollisuuden tarpeisiin vastaavat kenttäputkitukset. Tässä kirjoituksessa kerromme, mitä yritysten kannattaa huomioida putkistoasennuksen toteuttajaa valitessaan.

Jätä teollisuusputkisto ammattilaisen vastuulle

Olemme kertoneet edellisissä artikkeleissamme putkistoasennuksen laadukkaasta toteutuksesta ja siitä, mitä erityisosaamista nimenomaan hydrauliikka- ja kiertovoiteluputkistojen asennukset vaativat.

Jos olet lukenut kyseiset kirjoitukset, niin sinulle on varmastikin jo selvää, miksi putkistoasennuksen laatuun kannattaa panostaa. Tiivistettynä voisi kuitenkin sanoa, että laadukas putkistoasennus maksaa aina itsensä takaisin – monesti jo yllättävänkin nopeasti.

Asiahan menee niin, että laadukkaasti asennettu teollisuusputkisto kestää aikaa paremmin ja vaatii vähemmän huoltotoimenpiteitä eikä sitä tarvitse jälkikäteen korjailla kalliilla rahalla. Jos putkistoasennuksen laadussa tehdään syystä tai toisesta kompromisseja, voivat seuraukset pahimmillaan näkyä todella karulla tavalla paitsi prosessin toimivuudessa, myös yrityksen taloudessa.

Tästä johtuen yrityksen kuin yrityksen kannattaa kiinnittää huomioita siihen, että putkisoasennukset ja erityisesti kenttäputkitukset tulevat hoidettua kuten pitääkin. Miten yritys sitten voi varmistaa, että työn jälki ja laatu on tavoiteltua luokkaa? Käytännössä kysymys on valinnoista – ainut tapa varmistaa laadukas lopputulos on valita asennuksen tekijäksi ammattitaitoinen yritys.

Huomioi nämä, kun valitset putkistoasennuksen toteuttajaa

Teollisuusputkiston asennusyritystä valittaessa kannattaa huomioida ainakin seuraavat asiat.

Kokemus ja osaaminen. Asennusyrityksen tulee ennen kaikkea osata tehdä laadukas asennustyö. Tämä vaatii teknistä osaamista, mutta myös kykyä järjestää työn toteuttaminen työolosuhteiden kannalta optimaalisesti. Teollisuusputkistoa täytyy monesti tehdä paljon lyhyessä ajassa ja samaan aikaan kohteessa saatetaan tehdä myös koneurakointia, mikä asettaa asennusyritykselle vielä omat haasteensa. Käytännössä tehokkaiden kenttäputkitusten suunnittelut ja toteuttaminen vaatiikin vuosien tai jopa vuosikymmenten kokemusta erilaisista kohteista.

Vastuullisuus ja huolellisuus. Putkistojen asennus on tarkkaa hommaa, jossa ei ole sijaa minkäänlaisille virheille. Senpä vuoksi asennusyrityksen valinnassa on hyvä painottaa ehdokkaiden vastuullisuutta ja huolellisuutta – koskien sekä huolellista tekemistä että työntekijöiden työturvallisuudesta ja työoloista huolehtimista. Kun työ suunnitellaan ja toteutetaan huolella, jää koko asennuksesta pois turha kiire, mikä on omiaan vaikuttamaan positiivisesti niin työn lopputulokseen kuin työturvallisuuteenkin.

Hinta. Työllä on aina paitsi tekijänsä, myös hintansa. On ymmärrettävää, että asennusta tilaava yritys on kiinnostunut asennustyön hinnasta, mutta kannattaa myös muistaa se, että jos asennuksen lopputulokselta halutaan korkeaa laatua, ei hinta voi olla valintaprosessin lähtökohta. Onkin ollut ilahduttavaa huomata, miten teollisuudessa on viime aikoina alettu painottaa hinnan sijaan laadukasta lopputulosta ja vastuullista toimintatapaa putkistoasennuksissa.

Uskottava kyky toimittaa järjestelmä. Vaikka asennusyrityksen valinnassa käytetyt kriteerit olisivatkin selvillä, niin niiden todentaminen voi tuottaa harmaita hiuksia tilaajalle. Uskottavuuden selvittämisessä kannattaa edetä pintapuolista nettisivujen selailua pidemmälle – parhaimman käsityksen yrityksen asiantuntemuksesta saa yleensä tapaamalla kasvokkain.

Näiden neuvojen myötä siis asennusyritystä valitsemaan! Sellaisen vinkin voisin kuitenkin vielä antaa, että kenttäputkituksen tekijät kannattaa ottaa mukaan prosessiin mieluummin vähän aikaisemmin kuin myöhemmin. Mitä aikaisemmassa vaiheessa kenttäputkittajat otetaan mukaan, sitä paremmin nimittäin pystytään huomioimaan asennusolosuhteet ja hyödyntämään esivalmistus, jotta asennus itsessään sujuu rivakasti.

Tarvitsetko apua teollisuuden putkistoasennuksessa?

Me toteutamme kaikenlaiset putkistoasennukset teollisuuden tarpeisiin, niin teollisuuslaitoksiin kuin järjestelmätoimittajien laitteistoihinkin. Kerro meille millaisen putkistoasennuksen tarvitset ja me kerromme, miten se kannattaa toteuttaa.